Süttozu desteğinin tekrar uygulamaya başlaması.

05.04.2012 12:57

 

Tekrar uygulanmaya başlanan süttozu desteğinin, sektörün dar boğaza girmeye başladığı bir dönemde yapılması nedeniyle sektörde belli bir rahatlama sağlandığını belirten USK Başkanı Harun Çallı “Ancak devasa bir sektörün sorunlarının tek bir argümanla tam olarak çözülmesi beklenmemeli” dedi.

Süt sektörünü takip altına alan Ulusal Süt Konseyi (USK), geçtiğimiz hafta tüm paydaşlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarına ait çözüm önerileri üzerine konuştu. Toplantı sonrasında ortaya çıkan çözüm önerilerini paylaşan USK Başkanı Harun Çallı, daha önce arz fazlası sütün süt tozu şeklinde depolanması ve ithal edilen süt tozu miktarının azaltılması yönündeki önerilerinin yetkili makamlar tarafından destek gördüğünü, 2009 yılında başlayan uygulamanın geçtiğimiz yıl da artarak devam ettiğini belirtti.

2011 yılında, 1 Şubat itibariyle tekrar uygulanmaya başlanan süttozu desteğinin, sektörün dar boğaza girmeye başladığı bir dönemde yapılması nedeniyle sektörde belli bir rahatlama sağlandığını belirten Çallı, “Ancak devasa bir sektörün sorunlarının tek bir argümanla tam olarak çözülmesi beklenmemeli” dedi. Bu nedenle USK’nın üreticiler, kamu temsilcileri, sanayiciler ve akademisyenler gibi paydaşlarıyla sık sık bir araya gelerek sektörün nabzını tuttuğunu ifade eden Çallı, ortaya çıkan önerileri de kamuoyu ile paylaştığını belirtti.

Geri